Bio ethanol haarden

Bio ethanol haard

Het concept van een bio ethanol brander is iets anders dan wat we weten van gas of houtkachels. Ethanol haarden maken gebruik van bio-ethanol als een bron van warmte en vlammen. Als een gevolg van de brandstof is er geen schoorsteen vereist en wordt er geen roet of as uitgestoten. De vlammen zijn schoon en deze haarden hebben bijna geen ventilatie nodig. Als de kamer kleiner dan 20 vierkante meter is, dan moet je af en toe even een raam openen, maar alles groter dan dat heeft geen ventilatie nodig.

Bio ethanol sfeerhaarden is de toekomst.

Omdat de gashaarden terrein gaan verliezen, omdat de gasprijzen de komende jaren flink gaan oplopen, en zelfs in de toekomst volledig gaat verdwijnen.
Zijn de Bio ethanol wandhaarden erg in opkomst. Een Bio ethanol sfeerhaard is zeer eenvoudig in gebruik en monteren is heel eenvoudig. U heeft geen rookkanaal of gas toevoer nodig. 


Vieze walm en nare geuren ?

Als u een kwaliteit bio ethanol haard koopt heeft u nauwelijks last van nare geuren. En zelfs helemaal geen last van roet of een vieze walm.
Goedkope Bio haarden hebben geen goede verbranding (onvolledige verbranding) Hierdoor krijgt men nare geuren en vooral roet walm.
U dient wel altijd zuivere Bio ethanol vloeistof te gebruiken met een Bio ethanol waarde van > 95%. Deze vloeistof is op zeer veel plaatsen te verkrijgen. Als voorbeeld bij de Action van ca. 2,79 per Liter.


De bio ethanol haard aansteken

Zodra de haard bevestigd is giet je simpelweg bio-ethanol in de brander en dit steek je vervolgens aan met een aansteker. Na een paar seconden zullen mooie, gele vlammen verschijnen. Zodra de vlammen warmer worden zullen ze meer zichtbaar zijn.
Gebruik altijd de juiste bio-Ethanol vloeistof met een waarde van minimaal 95%

De Conclusie een bio haard is de toekomst

Dit zijn in het kort de basis principes van een bio-ethanol haard en het verduidelijkt als het goed is hoe een bio ethanol brander werkt. Als je na het lezen van dit artikel nieuwe vragen hebt, dan raden we aan om een kijkje te nemen naar de andere artikelen op onze website.

Assortiment bio ethanol haarden.

Sfeerbranders dit zijn tafelhaarden voor urenlang gezellig heid.
Bio ethanol wandhaarden
Bio ethanol keramische branders voor inbouw
Bio ethanol houtblokken.


grootste assortiment sfeerhaarden zonder rookkanaal